O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 30. ledna 2011

Vanilkový puding s piškoty a ovocem

2 porce
1 vanilkový puding (používám Dr. Oetker), piškoty, 500 ml sojového mléka, 2 lžíce hnědého cukru, 1 konzerva ovoce (mandarinky, meruňky nebo broskve v konzervě - pokud čertvé, tak odstranit slupky) nebo 1-2 banány, kakao


Puding připravíme dle návodu - Obsah sáčku rozmícháme s cukrem v 1/3 připraveného mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu, poté přidáme připravenou směs s pudingem a za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. Připravujeme do misek či velkých skleniček. Jako spodní vrstvu dáme piškoty, zalijeme pudingem, dáme vrstvu ovoce, zalijeme, pak piškoty atd. Pak lehce posypeme kakaem a jíme teplé nebo studené, jak je libo.

1 komentář: