O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 24. července 2011

Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou

2 porce
4 tortilly, 200 g kuřecích prsních řízků, 4 velké listy ledového salátu, 3 rajčata, 1/4 velké cukety, 200 g bílého jogurtu (např. Hollandia), citronka, olivový olej extra virgin, olivový olej vhodný na smažení, sůl, pár čerstvých lístků oregána



Omyjeme ledový salát. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cuketu oloupeme a vykrojíme z ní zrníčka. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Přidáme bílý jogurt, pár kapek olivového oleje extra virgin a pár kapek citronky, dle chuti osolíme a zamícháme. 
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, lehce rozklepeme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a přidáme nasekané oregáno smíchané s pár kapkami citronky. 
Kuřecí maso zprudka orestujeme na pánvičce vytřené olivovým olejem a přidáme do mísy k zelenině.  
Tortilly ohřejeme na pánvičce vytřené olivovým olejem - z každé strany cca 20 vteřin dle návodu. Naplníme je připravenou směsí, zabalíme, přichytíme párátkem, aby se nerozbalovaly a podáváme. 


PS: cuketu můžete samozřejmě nahradit okurkou a čerstvé oregáno např. bazalkou - pak doporučuji přidat trochu bazalky i do zeleniny

2 komentáře: