O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 23. ledna 2011

Robi maso s jasmínovou rýží a kořenovou zeleninou

2 porce
2 sáčky jasmínové rýže, jedno balení Robi masa - plátky, 2 mrkve, 1 petržel (nebo pastiňák), asi 1/4 celeru, sojová omáčka (doporučuji Tamari nebo Shoyu), Solčanka 


Robi maso propláchneme studenou vodou a necháme odkapat, pak ho nakrájíme na plátky, dáme do misky, zalejeme vodou, přidáme lžičku sojové omáčky a špetku Solčanky a necháme odležet (aspoň 30 minut). Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na menší plátky. Dáme vařit rýži, vaříme cca 16 minut. Robi maso a zeleninu připravuji na páře (já používám hrnec s pařákem) do vody v hrnci můžeme přilít trochu nálevu, ve kterém jsme nechávali odležet Robi maso. Nejdříve necháme dusit mrkev (cca 5 minut), pak přidáme Robi maso a zbytek zeleniny a dusíme dokud není zelenina měkká (cca dalších 10-15 minut). Smícháme s rýží a podáváme. 


Jiná alternativa - Robi maso se zeleninou se dá i osmahnout a pak podusit s přidáním sojovky a Solčanky (pokud neděláte dopředu nálev) nebo v připraveném nálevu. 


P.S. Robi maso je nízkoenergetický, mikrobiálně čistý, tepelně upravený polotovar, neobsahující žádné živočišné bílkoviny, tuky, cholesterol, sóju, glutamát, syntetická barviva a konzervanty. Má nízký obsah sacharidů, je snadno stravitelný a přitom nepostrádá důležité výživové látky.Oproti klasickým zdrojům rostlinných bílkovin (luštěniny, sója) je snadněji stravitelné a nenadýmá. Složení aminokyselin samozřejmě odpovídá složení rostlinných bílkovin. A seženete ho ve zdravé výživě.
http://www.robi.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat