O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 29. ledna 2011

Zeleninová polévka s uzeným tofu

6-7 porcí
2 balíčky uzeného tofu, cca 4 větší brambory, 1 velká mrkev, 1 velká petržel, 1/4 celeru, cca 250 g brokolice, Solčanka, drcený kmín, sojová omáčka (doporučuji Tamari nebo Shoyu), sojové miso


Do velkého hrnce dáme tofu, zeleninu a brambory nakrájené na kostičky, zalejeme vodou, přidáme půl lžičky solčanky, špetku drceného kmínu, lžičku sojové omáčky a vaříme asi 30 minut, dokud brambory nejsou měkké. Vypneme a přimícháme půl lžičky sojového misa, dobře promícháme a necháme ještě asi 10 minut odstát.


P.S.: Miso, které koupíte ve zdravé výživě, obsahuje enzymy,vitamíny (B12), bílkoviny, stopové prvky, vlákninu. Miso je výživné, slané koření, charakteristický základ japonské kuchyně zejména k přípravě ''miso polévek'', obdobný masovému výtažku (něco jako masox), k ochucení i jiné stravy např. restovaných jídel, těstovin (třeba nám známých asijských kudrnatých nudlí ''mie''), do marinád, dresinků, omáček a pod. Miso je v podstatě jednou z hlavních kulinářských surovin Asie.
http://zdravavyzivahronov.com/internetovy-obchod/miso-sojove-bio-250-g

Žádné komentáře:

Okomentovat