O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 30. ledna 2011

Pečené filety s bramborovou kaší

rybí filé nebo filety (kvalitní z nějaké ne moc tučné mořské ryby), brambory, sojové nebo odtučněné mléko, máslo, sůl, drcený kmín, sojová omáčka (Tamari, Shoyu), citrón nebo citronka 


Filety nerozmrazujeme, omyjeme, vysušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a pokapeme citrónem a lehce sojovkou. Zabalíme do alobalu, dáme na plech a v troubě předehřáté na 225 stupňů pečeme asi 20 minut. Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme drcený kmín (slinivkáři), vaříme cca 20 minut. Asi 2 měsíce po zánětu jsem dělala bramborovou kaši pouze s vodou z brambor, nyní už používám odtučněné nebo sojové mléko a přidávám trochu másla na dochucení. 

Žádné komentáře:

Okomentovat