O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 29. ledna 2011

Vepřové maso s mozzarellou, bazalkou a rajčaty s pečenými brambory a jogurtovým dresinkem

2 porce
300 g vepřové kýty, mozzarella Italat (má jen 15% tuku, mají ji v Albertu) nebo Zottarella light, 1-2 rajčata, brambory, bílý jogurt, olivový olej vhodný na smažení, olivový olej extra virgin, citrón, bazalka, sůl, ledový salát, pečící papír


Brambory oškrábeme a nakrájíme na centimetrové plátky, na plech dáme pečící papír a plech zaplníme plátky brambor, posypeme bazalkou a osolíme. Dáme do  trouby rozpečené na 230 stupňů, pečeme 20 minut z jedné strany, obrátíme a 20 minut pečeme z druhé. Plátky vepřové kýty omyjeme a vysušíme, pak naklepeme, osolíme, posypeme bazalkou a chvíli smažíme na pánvi lehce vytřené olivovým olejem. Pak podlijeme vodou a dusíme 20-30 minut na mírném plameni. Slinivkáři rajčata spaří vařící vodou, oloupou a vyberou zrníčka. Rajčata i mozzarellu nakrájíme na plátky a položíme na hotové maso, přidáme brambory, které můžeme dochutit dresinkem.  
Dresink připravíme smícháním jogurtu s pár kapkami olivového oleje extra virgin, pár kapkami citrónu, špetkou soli a nasekaným ledovým salátem.      

Žádné komentáře:

Okomentovat