O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 19. února 2011

Tvarůžkovo-rajčatová pomazánka

1 balíček tvarůžků, cca 4 lžíce máslové Ramy nebo másla (podle toho, co lépe snášíte), cca 5 kostek nízkotučného taveného sýra, 1 velké rajče, sůl, drcený kmín


Máslo utřeme s taveným sýrem, přidáme nadrobno nakrájené nebo nastrouhané tvarůžky, nadrobno nakrájené rajče (zbavené slupky a zrníček), osolíme, přidáme špetku drceného kmínu a směs dobře promícháme. Ochutnáme, případně dochutíme, podáváme na pečivu.


P.S.: Tvarůžky jsou sice nízkotučné, ale vyzkoušela jsem je až 7 měsíců po akutním zánětu slinivky, dříve nedoporučuji. A i teď je jím jen občas, maximálně 2 x do měsíce a ještě dopoledne, kdy tělo nejlépe tráví. Takže nejdřív vyzkoušejte v malém množství, zda jste schopni je strávit.

Žádné komentáře:

Okomentovat