O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 13. února 2011

Krůtí prsa se sýrem a broskvemi s bramborovou kaší

4 porce
500 g krůtích prsních řízků, 1 plechovka broskví nebo 2 čerstvé broskve, 30% sýr eidam cihla, 
brambory, sojové nebo odtučněné mléko, máslo, sůl, drcený kmín


Krůtí prsa omyjeme, vysušíme, naklepeme a lehce osolíme. Pánvičku lehce vytřeme olivovým olejem, rozpálíme a maso prudce orestujeme. Pak dáme spolu s broskvemi do hrnce, podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka (cca 30 minut). Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme drcený kmín (slinivkáři), vaříme cca 20 minut. Slijeme, přidáme plátek másla, rozšťoucháváme, nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme teplé mléko. Mixujeme tak dlouho, dokud je není kaše hladká, zbavená hrudek. Na maso nastrouháme cihlu, položíme broskve, přidáme kaši a hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat