O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 20. března 2011

"Guláš" ze seitanu a zeleniny


4 porce
300 g Seitanu natural, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 větší mrkev, 2 rajčata, 400 g rajčatového pyré (např. Valfrutta), 50 g natě petrželky, olivový olej, Solčanka, sojová omáčka (Tamari, Shoyu), 3 lžičky hnědého cukru 
Doba přípravy: 45 minut


Seitan opláchneme vodou a necháme odkapat, pak ho nakrájíme na plátky, dáme do misky, zalijeme vodou, přidáme lžičku sojové omáčky a špetku Solčanky a necháme odležet (aspoň 1 hodinu). Kořenovou zeleninu nastrouháme najemno, nadrobno nakrájíme rajčata (zbavená slupek a zrníček) i petrželku. Pánev wok vytřeme olivovým olejem (zlehka kapkou na ubrousku). Seitan vyndáme z nálevu, necháme trochu okapat a lehce orestujeme. Přidáme zeleninu, rajčatové pyré a trochu nálevu, ve kterém byl seitan naložený a 3 lžičky cukru. Dusíme cca 25 minut. Podáváme s rýží.

PS: Seitan koupíte ve zdravé výživě. Je to rostlinná bílkovina z pšeničné mouky, která se připravuje vymytím škrobu z pšeničné mouky, jedná se o rostlinnou náhražku masa a v tomto receptu chutná opravdu dobře.:) 


http://www.shoop.cz/zbo/90346-seitan-natural-trvanlivy-300g-sunfood/

Žádné komentáře:

Okomentovat