O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 16. dubna 2011

Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

250 g měkkého nízkotučného tvarohu, 1 vejce, 300 g dětské krupičky nebo polohrubé mouky, špetka soli, lžička cukru moučky, 1 konzerva meruněk - cca 400 g
Posypka: tvrdý tvaroh, moučkový cukr, máslo (nebo kakao, měkký tvaroh s meruňkami a javorovým sirupem apod.)
cca 14 knedlíků

M
ěkký tvaroh rozetřeme se špetkou soli a vejci, přidáme krupičku, cukr a zpracujeme v těsto, které necháme asi 30 minut odležet. Z těsta oddělujeme kousky, trochu je roztlačíme v dlani (můžete je rozválet válečkem), položíme na ně ovoce a důkladně ho obalíme těstem. Knedlíky pak vhazujeme do vařící vody a občas opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Ve vodě by jich mělo být jen tolik, aby volně plavaly. Vaříme 5 -8 minut, dokud se neobjeví na hladině.


Posypka: nastrouháme tvrdý tvaroh, smícháme s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem nebo můžeme např. smíchat měkký tvaroh s nasekaným zbytkem meruněk a zamíchat do něj pár lžiček javorového sirupu a dát lžičku na každý knedlík další variantou je např. kakao s cukrem

Žádné komentáře:

Okomentovat