O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 31. března 2012

Krůtí prsa s broskvemi a vodovou bramborovou kaší

4 porce
500 g krůtích prsních řízků, 1 plechovka broskví nebo 2 čerstvé broskve, 
brambory, sůl, mletý kmín


Krůtí prsa omyjeme, vysušíme, naklepeme a lehce osolíme. Pánvičku lehce vytřeme olivovým olejem, rozpálíme a maso prudce orestujeme. Pak dáme spolu s broskvemi do hrnce, podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka (cca 30 minut).
Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kmín, vaříme cca 20 minut. Pak pomačkáme s trochou vody, ve které jsme vařili brambory.
Na maso položíme broskve a přidáme kaši.


PS: Jídlo vhodné i pro období po akutním zánětu - v období diety 40 g tuků na den - dieta pankreatická - 4B, po toleranci vařeného kuřecího masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat