O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 19. března 2011

Salát ze sýra cottage

1 balení cottage sýra bez příchuti  (150 g), 1 balení cottage sýra s pažitkou (150 g) - např. Madeta, 100 g kvalitní šunky, 2 kostky nízkotučného taveného sýra, 2 menší rajčata, cca 1/2 menšího salátového okurku, sůl, drcený kmín




Obě balení cottage sýra smícháme s taveným sýrem, přidáme šunku a okurek nakrájené na kostičky, nadrobno nakrájená rajčata (zbavená slupek a zrníček), špetku soli a drceného kmínu. Dobře promícháme a podáváme s opečenými toasty. Lze taky mazat na pečivo jako pomazánku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat