O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 26. března 2011

Mrkvovo-celerová pomazánka


2 středně velké mrkve, celer, 250 g nízkotučného tvarohu s jogurtovou kulturou (např. Ehrmann - 0,2% tuku), cca 100 g sýru eidam cihla 30%, cca 3 kostky nízkotučného taveného sýra, sůl, drcený kmín, citrónová šťáva


Očistíme mrkev a nastrouháme ji najemno do misky. Přidáme tvaroh, tavený sýr a eidam nastrouhaný také najemno. Lehce osolíme, přidáme špetku drceného kmínu a pokapeme citrónovou šťávou. Pak očistíme a strouháme celer a přidáváme do pomazánky dle chuti - celer má dost výraznou chuť, takže postupně ochutnáváme, ať to nepřeženeme.

1 komentář: