O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 28. října 2012

Zeleninové rizoto se šmakounem

cca 5 porcí
1 shmaky original, 1 shmaky uzený, 1 kalíšek zeleninového gurmánského bujónu Maggi, cca 300 g rýže dlouhozrnné parboiled, 426 ml sterilovaného hrášku (1 velká konzerva),  426 ml sterilované kukuřice (1 velká konzerva), 426 ml sterilované mrkve (1 velká konzerva), 5 lístků šalvěje, petrželka

Propláchnutou rýži orestujeme ve velkém hrnci na kapce olivového oleje, zalijeme vodou asi 1-2 cm nad rýži, přidáme bujón a necháme vařit, chvílemi promícháme. Po 5 minutách přidáme šalvěj nakrájenou nadrobno. Po dalších 5 minutách přidáme na malé kostky nakrájené šmakouny, zeleninu a petrželku, dobře promícháme a vaříme dalších 5 minut. Na talíři můžeme posypat sýrem dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat