O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 21. srpna 2011

Těstoviny zapečené s lilkem, rajčaty a sýrem

4-5 porcí - jedna velká a jedna malá zapékací mísa
400 g bezvaječných těstovin - např. vřetena, 2 lilky, 1 Král syrů kozí, 2 mozzarelly Italat, 4 rajčata, bazalka, 2 lžíce kečupu Heinz Fit, máslo, strouhanka, olivový olej





Lilky omyjeme, nakrájíme na plátky, posolíme a necháme je půl hodiny tzv.vypotit, aby nebyly hořké
Těstoviny uvaříme dle návodu, přecedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Lilky omyjeme, osušíme a na pánvičce lehce vytřené olivovým olejem z obou stran dozlatova opečeme.
Rajčata oloupeme, odstraníme zrníčka, nakrájíme na větší kousky a spolu s dvěma lžícemi kečupu a špetkou bazalky orestujeme na pánvi. 
Těstoviny promícháme s rajčaty a kozím sýrem nakrájeným na kostky.
Zapékací mísu lehce vytřeme máslem a vysypeme trochou strouhanky. 
Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lilky, pak těstoviny smíchané s rajčaty a sýrem, zase lilky a pokračujeme, dokud mísa není plná. Nahoru položíme plátky mozzarelly a dáme na půl hodiny zapéct do trouby předehřáté na 225 stupňů.

Žádné komentáře:

Okomentovat