O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 13. srpna 2011

Bramborové noky s kuřecím masem, špenátem a sýrovou omáčkou


4 porce
2 balení bramborových noků po 500 g, cca 500 g kuřecích prsních řízků, 1 Lučina nadýchaná svěží a lehká, 5 kostek nízkotučného taveného sýra, 1/2 balení - 2 kostky (225 g) špenátových listů Bonduelle, cca 200 ml odtučněného mléka, sýr eidam cihla 30%, sůl, olivový olej




Kuřecí prsa omyjeme, vysušíme, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Pánvičku wok lehce vytřeme olivovým olejem, kuřecí maso zprudka orestujeme. Pak na něj nalijeme mléko, přidáme sýr a lučinu, a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme 2 kostky špenátu a opět za stálého míchání necháme povařit a rozpustit cca 15 minut. Mezitím připravíme bramborové noky dle návodu (většinou dát do vroucí osolené vody a počkat až vyplavou). Na talíři vše smícháme a posypeme nastrouhaným sýrem eidam.




6 komentářů:

  1. To si co nejdřív uvařím :)

    OdpovědětVymazat
  2. správně tam patří ještě česnek, místo nízkotučného mléka smetana a místo cihly parmezán... tak ti šťastnější, kteří nemají žádná omezení si to můžou vylepšit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní psala,ze recept je pro ty,kteří maji zdráv.omezeni nebo chtějí zhubnout..Tudíž je recept upraveny🤔

      Vymazat
  3. Tak uvaříno a opět výborné!!! Děkuji za recept :)

    OdpovědětVymazat