O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

čtvrtek 7. července 2011

Lučinovo-rajčatová pomazánka

Lučiny nadýchané smetanové 125 g, 3 vetší rajčata, 2 lžíce Máslové Ramy, cca 5 větších lístků čerstvé bazalky, sůl, drcený kmín, Solčanka




Rajčata zbavíme slupky a zrníček (doporučuji rajčata naříznout do kříže na obou stranách, pak zalít vařící vodou a v té vodě chvíli ponechat), nakrájíme je nadrobno. Přidáme Lučinu, Ramu, lístky bazalky nasekané nadrobno, špetku soli, kmínu a Solčanky a pořádně promícháme. Pomazánka je trochu tekutější, ale dobrá. 

Žádné komentáře:

Okomentovat