O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

neděle 22. ledna 2012

Teplý salát z bulguru se šunkou a kozím sýrem

2 porce
Doba přípravy: 20 minut
150 g bulguru, 100 g šunky, 1/2 okurku, 2 listy ledového salátu, 5 malých rajčat, 4 kolečka kozího sýra, olivový olej extra virgin




Bulgur uvaříme dle návodu (15 minut, 2 x tolik vody kolik bulguru). Zeleninu nakrájíme na kousky. Šunku (také nakrájenou na kousky) osmahneme na sucho na pánvičce (maximálně vytřené olivovým olejem). Vše dáme dohromady, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a zakapeme olivovým olejem.


PS:  Kozí sýr doporučuji - Président Petits Chevres Doux - mají ho v Bille a je sice drahý, ale opravdu výborný - je ale plnotučný, takže si nedávejte víc koleček (připomínám, že jsem rok a půl po zánětu a jsem bez problémů).


PS2:  Bulgur je předvařená a nalámaná forma celozrnné pšenice. Je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení (vysoký obsah vlákniny, vitamínů a minerálů a nízký obsah tuku).

Žádné komentáře:

Okomentovat