O mně

Moje fotka
Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!

sobota 11. prosince 2010

Kuřecí prsa s medem a jablky s omáčkou sweet and sour


4 porce
500 g kuřecích prsních řízků, 4 jablka, 2 velké mrkve, 3-4 sáčky rýže, 7 lžiček medu, kvalitní nepálivý kečup (nejlépe bio nebo Heinz Fit), sůl, olivový olej vhodný ke smažení 


Mrkev ostrouháme, nakrájíme na kostičky a dusíme ve vodě asi 20 minut, dokud není měkká.  Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustší plátky (bez jádřince - slinivkáři dávají pozor na pecky). Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky. Pánvičku vytřeme olivovým olejem (jen lehounce kapkou oleje na ubrousku, kvalitní pánvička to zvládne i bez oleje), rozpálíme a kuřecí nudličky prudce orestujeme. Pak dáme spolu s jablky do hrnce, podlijeme vodou, přidáme 3 lžičky medu a dusíme na mírném plameni asi 25 minut. 4 lžičky kečupu smícháme se 4 lžičkami medu tak, aby vzniklá omáčka měla sladkokyselou chuť. Do uvařené rýže dáme dušenou mrkev, přidáme maso s jablky a dle chuti dochutíme sladkokyselou omáčkou. Dobrou!:)

2 komentáře: