1 kg vepřového nebo hovězího masa (nebo jejich směs), 1 balení lasagní (např. Albert quality 500g - jsou bezvaječné a nemusí se vařit), 4 balení loupaných rajčat v rajčatové šťávě Valfrutta (1 balení 400 g), 4 balení Formaggio per Pasta (mají v Albertu - 1 balení 40 g) nebo nastrouhaný 30% eidam, 2 balení zakysané smetany (yoplait 11% tuku), oregano, bazalka, olivový olej, 1 muškátový oříšek, sůl
Do pekáčku skládáme následovně - nejprve vrstva masovo-rajčatové omáčky, na to vrstva smetany, posypeme sýrem, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky, smetanou a posypeme sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30–35 minut.
PS: zkouším rok a 2 měsíce po zánětu - už mám dovolena neloupaná rajčata se zrníčky a jsem bez potíží
PS2: inspirováno dovolenou v Itálii:)
Žádné komentáře:
Okomentovat