2 porce
1 sáček rýže, 2 ks bílého shmakyho original (1 krabička), 1 větší mrkev, 2 menší petržele, cca 1/2 menšího celeru, cca 2-4 cm čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky sojové omáčky (doporučuji Tamari nebo Shoyu), sůl
Kořenovou zeleninu a zázvor očistíme. Zeleninu, zázvor a shmakyho nakrájíme na malé kousky a cca 10-15 minut prohřejeme za občasného promíchání na páře až dokud zelenina nezměkne. Přibližně 2 minuty před dokončením pokapeme sojovou omáčkou a promícháme. Mezi tím uvaříme rýži dle návodu. Promícháme a podáváme. Jídlo je ideální na zahřátí organismu v zimních měsících.
PS: Shmaky je čistá živočišná bílkovina, připravená z vaječného bílku (seženete už skoro ve všech supermarketech - vím, že ho mají v Albertu a Bille a nebo ve zdravých výživách)
Vypadá to stejně, jako to pod tím..
OdpovědětVymazatJe to možné, zbyl mi zázvor a bylo potřeba ho nějak zužitkovat..:) To už tak v domácnostech bývá:)
OdpovědětVymazatDobrý den, na Vašich stránkách jsem nikde nenalezla Váš kontakt. Obsah blogu se mi velice líbí a chtěla jsem Vás kontaktovat ohledně nabídky spolupráce s druhým českým největším internetovým knihkupectvím. Pokud to bude jen trochu možné, napište mi, prosím, na pavlina@megaknihy.cz. Do předmětu uveďte název Vašeho blogu. Těším se na spolupráci, Pavlína Veselá
OdpovědětVymazat