1 středně velká mrkev, 1 středně velká petržel, 1/4 většího celeru, růžičky z cca 500 g brokolice, 1 velký brambor, 3 kuličky nového koření, půl lžičky soli, lžička Solčanky, špetka drceného kmínu
recepty nejen pro ty, kteří mají problémy se slinivkou nebo žlučníkem, ale i pro ty, kteří chtějí jíst zdravě nebo zhubnout...
O mně
- Jana P.
- Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!
sobota 7. května 2011
Zeleninová polévka
4 porce
1 středně velká mrkev, 1 středně velká petržel, 1/4 většího celeru, růžičky z cca 500 g brokolice, 1 velký brambor, 3 kuličky nového koření, půl lžičky soli, lžička Solčanky, špetka drceného kmínu
Brokolici rozebereme na malé růžičky a propláchneme, očistíme a nastrouháme kořenovou zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vše dáme do středně velkého hrnce a zalijeme vodou, přidáme lžičku solčanky, půl lžičky soli, špetku drceného kmínu, nové koření a vaříme asi 20 minut, dokud brambory nejsou měkké.
1 středně velká mrkev, 1 středně velká petržel, 1/4 většího celeru, růžičky z cca 500 g brokolice, 1 velký brambor, 3 kuličky nového koření, půl lžičky soli, lžička Solčanky, špetka drceného kmínu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat