4 porce
4 filety z mořských ryb, 2 rajčata, extra lehká zakysaná smetana (např. Yoplait, 8% tuku), 30% sýr eidam - cihla, nať petrželky, drcený kmín, sůl, citrón nebo citronka
Doba přípravy: 40 minut
Filety nerozmrazujeme, omyjeme, osolíme, posypeme drceným kmínem a pokapeme citrónem. Dáme do zapékací mísy, přidáme smetanu a nasekanou petrželku, posypeme sýrem nastrouhaným nahrubo. Nahoru položíme plátky rajčat, slinivkáři rajčata nejdříve spaří vařící vodou, oloupou a vyberou zrníčka. V troubě předehřáté na 225 stupňů pečeme asi 30 minut. Podáváme třeba s vařenými brambory.
recepty nejen pro ty, kteří mají problémy se slinivkou nebo žlučníkem, ale i pro ty, kteří chtějí jíst zdravě nebo zhubnout...
O mně
- Jana P.
- Pankreatická dieta (po zánětu slinivky a žlučníku) mě donutila k hodně dietnímu stravování a skoro každodennímu vaření a protože jsem byla vždycky hodně na jídlo, tak se snažím vymýšlet a improvizovat, abych tu dietu nějak přežila. Hodně kamarádů se mě ptá, co to vlastně jím a jak vařím a tak se ráda o recepty podělím tímto způsobem...Třeba to někomu bude chutnat:) Jen upozorňuji, že většina jídel je určených pro klidové období a ne na období ihned po zánětu (pro toto období je vyčleněna rubrika "při potížích") a taky, že si každý musí vyzkoušet sám, co snese. Takže opatrně a hodně štěstí!!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat