4 porce
300 g Seitanu natural, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 větší mrkev, 2 rajčata, 400 g rajčatového pyré (např. Valfrutta), 50 g natě petrželky, olivový olej, Solčanka, sojová omáčka (Tamari, Shoyu), 3 lžičky hnědého cukru
Doba přípravy: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Seitan opláchneme vodou a necháme odkapat, pak ho nakrájíme na plátky, dáme do misky, zalijeme vodou, přidáme lžičku sojové omáčky a špetku Solčanky a necháme odležet (aspoň 1 hodinu). Kořenovou zeleninu nastrouháme najemno, nadrobno nakrájíme rajčata (zbavená slupek a zrníček) i petrželku. Pánev wok vytřeme olivovým olejem (zlehka kapkou na ubrousku). Seitan vyndáme z nálevu, necháme trochu okapat a lehce orestujeme. Přidáme zeleninu, rajčatové pyré a trochu nálevu, ve kterém byl seitan naložený a 3 lžičky cukru. Dusíme cca 25 minut. Podáváme s rýží.
PS: Seitan koupíte ve zdravé výživě. Je to rostlinná bílkovina z pšeničné mouky, která se připravuje vymytím škrobu z pšeničné mouky, jedná se o rostlinnou náhražku masa a v tomto receptu chutná opravdu dobře.:)
http://www.shoop.cz/zbo/90346-seitan-natural-trvanlivy-300g-sunfood/
PS: Seitan koupíte ve zdravé výživě. Je to rostlinná bílkovina z pšeničné mouky, která se připravuje vymytím škrobu z pšeničné mouky, jedná se o rostlinnou náhražku masa a v tomto receptu chutná opravdu dobře.:)
http://www.shoop.cz/zbo/90346-seitan-natural-trvanlivy-300g-sunfood/
Žádné komentáře:
Okomentovat